THE ME IN YOU – HOW DOES IT FEEL TO BE WRONG ALL THE TIME

Artiest info
Website
facebook
Label: Starman Records

Frontman, gitarist en pianist Stijn Claes vormt sinds 2009 de Belgische indie rockgroep ‘The Me In You” die in 2012 op plaat debuteerde met het album “Forgotten Clothes” en in 2015 volgde er een tweede titelloze album. Deze formatie heeft zijn roots in het Hageland, de streek die gevormd wordt door een deel van het oosten van de provincie Brabant en een stukje van het westen van de provincie Limburg. De drie andere bandleden van ‘The Me In You’ zijn Han Wouters, Dimitri Dhaene en Thomas Van Den Haute die allen ook op gitaar, basgitaar en keyboards spelen.

In 2018 verscheen hun laatste plaat “Stuart Conroy: 1974-1978” en nu is er eindelijk een opvolger klaar voor dat album. De nogal lang uitgevallen titel van het nieuwste vierde werkstuk van ‘The Me In You’ luidt “How Does It Feel To Be Wrong All The Time” en bevat tien tracks die samen voor een kleine 40 minuten vlot in het gehoor liggende muziek zorgen. De vier groepsleden tekenen samen voor de teksten en de muziek van alle songs op deze plaat waarbij Beatrijs De Klerck op vijf nummers meespeelt op viool. De producer van deze cd is singer-songwriter Gaëtan Vandewoude, de frontman de Leuvense folk- en popgroep ‘Isbells’ die zich ook al als producer over hun vorige platen ontfermde.

De release van dit nieuwe album werd voorafgegaan door drie singles die eveneens op deze plaat terug te vinden zijn en die we aan dit verhaal op de video’s hebben toegevoegd. De eerste single die in mei 2021 uitkwam was het nummer “The Day MCA Passed Away”, gevolgd door het ingetogen gebrachte “Landscapes (About Me)” en heel recent verscheen ook de song “Highly Overrated” op single. ‘The Me In You’ zal de prijs van vrolijkste popgroep waarschijnlijk nooit gaan winnen, maar als het over sfeervolle muziek maken gaat, dan staan deze jongens volgens ons toch wel op het podium van de beste Belgische bands.

Als er al drie songs van de tien tot singles werden gebombardeerd, dan is het voor ons voornamelijk zoeken geblazen tussen de resterende zeven tracks naar nog andere nummers die voor het spelen op de Belgische radiostations in aanmerking komen. De grootste kandidaat hiervoor lijkt ons de melancholische albumtiteltrack “How Does It Feel To Be Wrong All The Time” te zijn. Ander potentieel zit er ook in “In A Silent Way” en in het melodieuze “Silence Stop In Motion” waarin we flarden van de Britse zanger Guy Garvey en zijn band ‘Elbow” menen te herkennen, maar ook ‘The Bony King Of Nowhere’ lijkt ons zeer nabij te zijn.

De geheel instrumentale albumafsluiter “The Coastman & The Liar” is ook een erg mooi gearrangeerd postrockachtige nummer maar met zijn duurtijd van 8 en halve minuut denken we niet dat we deze song vaak (…of ooit) op de radio zullen mogen horen. Maar er zijn zeker nog meer dan voldoende leuke andere liedjes te vinden op het nieuwe album van ‘The Me In You’ dat zeker niet zo ‘wrong’ is als de band zelf in de titel van deze plaat beweert.

(valsam)